Få hjælp af en boligadvokat

Få hjælp af en boligadvokat

Skal du købe eller sælge en bolig kan det være en god ide at få råd og vejledning af en uvildig boligadvokat. En boligadvokat får ikke betaling eller kommision og handler dermed kun i din interesse. Skal du sælge, kan han rådgive dig i det forskellige former for salg, som ejendomsmægleren tilbyder og han kan hjælpe dig med at forhandle en bedre pris hos ejendomhandleren.

Skal du købe, kan en boligadvokat hjælpe dig igennem hele den kompliceret handel fra start til slut. Hvor i processen du vælger at inddrage boligadvokaten bestemmer du selv, men det afspejler selvfølgelig også den pris boligadvokaten tager. Men er du uerfaren, vil du hurtig opdage at han selv tjener sin løn hjem i kraft af sin hjælp. Husk han er ikke forelsket i boligen som du er og går ikke og drømmer og kan derfor bedre se de evt. fejl og mangler boligen har og som enten skal udbedres eller medføre et nedslag i prisen. Der skal ikke det store nedslag til, før at boligadvokaten har tjent sin egen løn hjem.

Husk tinglysning af skødet

Når der er lavet en aftale er det vigtigt at få skødet tinglysning. Før skødet er tinglyst af både køber og sælger, kan sælgerens kreditorer nemlig tage pant i boligen, også selvom du er flyttet ind. Mange boligadvokater har en pakke, hvor tinglysning er en del af pakken. Det er også muligt at tilkøbe og fravælge andre ydelser. Har du valgt først at få en boligadvokat ind over, når aftalen er indgået så sikre dig, at der er indskrevet et advokatforbehold. Dermed sikre du dig at salget først er gyldigt, når det er gennemgået af en boligadvokat.

I dag foregår en tinglysning af et skøde digitalt og ved hjælp af NemID. Danmark var det første land i verden der gjorde tinglysningen digital.