Efterbehandling og gulvafslibning går hånd i hånd

Når du skal slibe dit gulv, kan det skyldes mange ting, det kan være ridser og hakker, eller slidt efterbehandling. Uanset, så er målet at få et nyt og flot gulv igen. Der er dog en række af forskellige efterbehandlinger, og den efterbehandling du har valgt, vil have stor betydning for det endelige resultat.

Gulvafslibning og efterbehandling går nemlig hånd i hånd, når du giver dit gulv en makeover. Det er derfor vigtigt at vælge den rette behandlingsproces, hvilket du kan få hjælp med på https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-fyn/. Det kan nemlig være svært at finde rundt i, og derfor kan professionel rådgivning være rart.

Hvilken efterbehandling skal du vælge?

Først og fremmest skal du være klar over, at der findes forskellige efterbehandlinger, som blandt andet er ludbehandling, lakbehandling og oliebehandling. Det kan selvfølgelig være svært at vurdere, hvilken efterbehandling, der passer bedst til dit gulv. Heldigvis vil de fleste fagfolk gerne komme med rådgivning og sparing, da der er fordele og ulemper ved de forskellige efterbehandlinger. Det vigtigste er, at du overvejer, hvilket udseende du ønsker, dit gulv har. Skal det være lyst, naturligt, mørkt etc., og hvor meget vedligeholdelse er du villig til at skulle gøre? 

Værd at vide efterfølgende

Hvad skal du vide, når du har efterbehandlet dit gulv? F.eks. kan det ikke anbefales at betræde trægulvet lige efter, at det er blevet behandlet. Derfor skal du væbne dig med tålmodighed, og hører den person, der har efterbehandlet dit gulv, hvor længe de anbefaler, at du undgår at træde på gulvet. Som minimum skal der gå 4-6 timer efter sidste behandling, men der kan være forskel på, hvor lang tid det har brug for, afhængig af efterbehandlingen.

Derudover er der forskel på, hvordan gulve skal vedligeholdes, da det afhænger af gulvtypen og efterbehandlingen. Vær derfor sikker på at slå det op.