Effektiv gulvafslibning i København?

Et trægulv er et utrolig æstetisk og tidløst valg til den elegante såvel som den moderne bolig. Men sådan et gulv i træ kan med tiden blive slidt. Det kræver vedligeholdelse at holde det pænt.

Derfor afsliber eller afhøvler man ofte gulvet efter en årrække. Det kan være, når lejere fraflytter og gulvet har fået ridser og andre skader. Det kan også være et oplagt valg, hvis du har købt et nyt hus med originale trægulve, der blot trænger til en kærlig hånd.

Hvilket firma i København kan du få til at foretage en professionel gulvafslibning? Hvad koster det? Kan dit trægulv overhovedet slibes? Læs med her og bliv klogere.

Gulvafslibning – det skal du vide 

Ikke alle gulve kan slibes. Det skal være et form for trægulv, for at det er muligt at slibe. De gulve der egner sig til afslibning er typisk: 1) Massive trægulve, 2) Lamelgulve og 3) Parketgulve. Har du et andet type gulv, vil det ofte skulle udskiftes.

Når man afsliber gulvet, foregår det ved en grovafslibning og herefter en finslibning. Det resulterer i et flot gulv med en ensartet overflade. Denne skal efterfølgende lukkes med en overfladebehandling. Det kan være med lak, lud, olie eller maling.

Overfladebehandlingen af gulvet sikrer, at væsker ikke trænger ned i træet. Og at ridser ikke bliver så dybe. Det er vigtigt at få behandlet gulvets overflade løbende.

Selvom det drejer sig om en af de tre typer gulve, kan det være så slidt, at en gulvafslibning ikke er nok. Det vil i stedet kræve en gulvafhøvling eller et nyt gulv. 

Hvad koster det at få slebet gulve?

Gulvafslibningspriser varierer, alt efter hvilket firma du vælger til opgaven. Det kommer typisk også an på gulvarealet, gulvtypen og hvordan det efterfølgende skal behandles. En lejlighed på omtrent 80-90 kvm. kan koste mellem 10-16.000 kr. at få udført slibe arbejde i. 

Find priser på afslibning af gulv i København hos Gulvafslibning-priser.dk!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *